Ultimele stiri

Maria Grapini susține în Parlamentul European ridicarea vizelor pentru SUA, pentru români

Maria Grapini

Maria Grapini susține în Parlamentul European ridicarea vizelor pentru SUA, pentru români. Europarlamentarul a participat, astăzi, la dezbaterea proiectul de rezoluție privind acordul trans-atlantic între UE și SUA, în cadrul căreia a ridicat problemele care au rezultat în urma primei dezbateri publice pe care a organizat-o în România la sfârșitul săptămânii trecute.

„Sunt aici pentru a ridica problemele cetățenilor din țara mea, a mediului de afaceri și cred că așa trebuie să facă fiecare eurodeputat. În cadrul dezbaterii de la București, cetățenii din țara mea au ridicat patru probleme pe care trebuie să vi le transmit: pentru a fi de acord cu TTIP avem nevoie de transparență, nu suntem egali ca și cetățeni europeni dacă noi, ca români, avem nevoie de viză pentru a merge în SUA, cum vor fi protejate IMM-urile dacă în schimburile comerciale UE și SUA operează cu standarde diferite, nu sunt de acord cu ISDS – instanțe private pentru procesele investitorilor”, a precizat Maria Grapini.

Dezbaterile din grupul politic S&D au condus la propuneri constructive.
„Mă bucură faptul că propunerile mele legate de viză, instanțele private și problema IMM-urilor au fost cuprinse în rezoluția care se va dezbate la Strasbourg”, a conchis europarlamentarul.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*