Ultimele stiri

Marian Vanghelie rămâne în arest!

Vanghelie

Primarul Marian Vanghelie rămâne în arest preventiv, după ce instanţa supremă i-a respins contestaţia, vineri, în dosarul în care este acuzat de luare de mită pentru favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte de lucrări publice ale Primăriei Sectorului 5.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut astfel decizia din 14 martie a judecătorului de drepturi şi libertăţi de la instanţa supremă, în urma căreia primarul Sectorului 5 al Capitalei a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.
În arest preventiv va fi cercetat şi vărul lui Vanghelie, Mircea-Sorin Niculae, asociat şi administrator al mai multor societăţi comerciale, instanţa respingând şi contestaţia acestuia la măsura preventivă. Decizia de vineri a instanţei supreme este definitivă.
Avocatul Cătălin Dancu, care l-a reprezentat pe Marian Vanghelie la termenul de joi, de la instanţa supremă, a declarat că primarul Sectorului 5 şi-a schimbat declaraţia dată în faţa judecătorilor, el arătând că, de fapt, nu a ajutat la strângerea unor semnături pentru campania electorală a Elenei Băsescu la alegerile europarlamentare din 2012, ci a lui Mircea Diaconu. Dancu a precizat că Vanghelie a revenit asupra declaraţiei întrucât, în primă fază, „se produsese o încurcătură”.
În acelaşi dosar, şoferul lui Vanghelie, Adrian Murgoci, directoarea Economat Sector 5, Laura Ciocan, şi soţul acesteia, Sorin Ciocan, sunt cercetaţi sub control judiciar.
Primarul Marian Vanghelie este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani, în timp ce Mircea Niculae este acuzat de complicitate la luare de mită şi de spălare de bani, iar Adrian Murgoci, Laura şi Sorin Ciocan sunt acuzaţi de favorizarea făptuitorului şi mărturie mincinoasă.
Oana Mizil, iubita lui Vanghelie, a fost audiată şi ea la DNA în acest dosar, fiind suspectată de operaţiuni de comerţ incompatibile cu funcţia.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*