Ultimele stiri

Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest, supărat pe Guvern: „Ignoranța de care politicienii dau dovadă la adresa Timișoarei prinde proporții de neexplicat”

marilen pirtea

Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, o ia pe urmele primarului Nicolae Robu și începe să le bată obrazul guvernanților pentru că uită capitala Banatului și județul Timiș atunci când alocă fonduri.

„Ignoranța de care politicienii dau dovadă la adresa Timișoarei prinde proporții de neexplicat. Într-un context în care banii sunt risipiți exclusiv către localități consumatoare de fonduri, către sate și comune unde nu se produce nimic, nu putem vorbi de dezvoltare. Înțelegem nevoia de a susține aceste mici comunități, însă nu printr-un sistem care doar propagă sărăcia. Dezvoltarea se face prin investiții, nu prin cârpirea unor bugete de asistență socială. Acele comunități au nevoie de alt sprijin, unul gândit la nivel de regiune, pe baza strategiilor create în jurul polilor socio-economici. Problema majoră este că acești poli nu primesc susținerea financiară necesară pentru a se putea dezvolta suficient în așa fel încât rezultatele economice să ajungă și în zone mai îndepărtate. Astăzi am avut parte de o nouă dovadă în această direcție, când Timișoara, Sânnicolau Mare, Jimbolia și Lugojul n-au primit niciun leu la distribuirea sumelor pentru echilibrarea bugetelor locale, distribuire realizată la nivelul Guvernului”, spune nemulțumit Marilen Pirtea.

Rectorul UVT mai precizează că Timișoara este scoasă și din planul de realizare a 52 de obiective sportive cu o investiție totală de 103 milioane de euro. În schimb, Slatina, Alexandria, Voluntari, de exemplu, vor beneficia de investiții de zeci de milioane de euro.

„Timișoara a dovedit că știe să facă performanță sportivă de cel mai înalt nivel, însă aceasta nu a beneficiat niciodată de atenția cuvenită la nivel central. Indiferent că vorbim despre cultură, sport, educație sau finanțe, Timișoara și Timișul au contribuit substanțial la nivel național. Ceea ce au primit, însă, nu ne poate mulțumi sub nicio formă. Greu de înțeles cum un județ atât de mare este mereu ignorat la împărțirea fondurilor, ceea ce ne aduce în situația firească de a ne întreba… ce fac cei 20 de parlamentari ai noștri trimiși prin vot la București să ne reprezinte?”, mai spune Marilen Pirtea.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*