Ultimele stiri

Marș de solidaritate pentru persoanele cu autism, la Timișoara

mars autism

Peste 200 de persoane au participat, în această seară, la un marș albastru în centrul Timișoarei care să atragă atenția asupra problemelor cu care se confruntă pacienții diagnosticați cu autism.

Acțiunea a avut loc cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului și a fost organizat de către Fundația “Pentru Voi”, printre participanții la marș s-au numărat chiar și persoane cu dizabilități intelectuale însoțite de membrii ai familiei, îmbrăcate în albastru, care au purtat pancarte cu mesaje legate de boala de care suferă.

După ce participanții s-au plimbat preț de o oră pe traseul Operă – Catedrală – Primărie – Operă, a urmat acțiunea Light It Up Blue, în timpul căreia clădirea Operei Naționale din Timișoara a fost iluminată în albastru. Manifestarea are loc pentru cel de-al șaselea an consecutive în orașul de pe Bega, care s-a alăturat celor peste 3.000 de orașe din întreaga lume care s-au implicat în această acțiune de conștientizare a autismului.

  „Marcăm la Timişoara, pentru al şaselea an consecutiv, Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului. Din păcate, situaţia persoanelor adulte cu autism a ramas dramatică: în continuare nu sunt servicii de sprijin, nu sunt oportunităţi de angajare în muncă, Codul Civil nu a fost modificat pentru a le oferi o reală protecţie juridică. Familiile sunt in continuare singurul lor sprijin. De aceea, încercăm să atragem din nou atenţia asupra nevoii de sprijin atât din partea autorităţilor, cât şi a comunităţii locale”, a declarat Laila Onu , directorul Fundaţiei „Pentru Voi”.

opera iluminata in albastru

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*