Ultimele stiri

Mascații au descins peste o rețea specializată în evaziunea fiscală! Ce prejudiciu au estimat oamenii legii

mascati

Percheziții la o rețea de evazioniști fiscali din Timișoara și Sibiu! Cei vizați sunt suspectați că ar fi spălat bani în urma unor afaceri cu produse petroliere. Prejudiciul calculat de oamenii legii depășește 34 de milioane de lei.

„Astăzi, 24 septembrie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara efectuează 14 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Timiş (5) şi Sibiu (9), pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în evaziune fiscală, spălare de bani şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Totodată, vor fi puse în executare 18 mandate de aducere emise pe numele unor persoane domiciliate pe raza judeţelor Timiş, Sibiu şi Teleorman. Toţi cei identificaţi urmează a fi conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara, pentru audieri”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

Începând cu luna martie 2014, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate au efectuat investigaţii faţă de o grupare infracţională, condusă de un tânăr, de 25 de ani. Acesta, prin operaţiuni scriptice, ar fi efectuat tranzacţii fictive cu produse petroliere, între societăţi comerciale deţinute ori controlate, în scopul de a se sustrage şi a îngreuna eventualele activităţi de verificare şi control.

Pentru disimularea operaţiunilor, ar fi fost introduse, în circuitul comercial,  mai multe firme „de tip fantomă”, înfiinţate şi administrate de către persoane fără bonitate financiară.

De asemenea, membrii grupării ar fi recurs la falsificarea documentelor de însoţire/recepţie a produselor energetice şi la declaraţii false cu privire la responsabilitatea juridică pentru marfa livrată, iar sumele de bani rezultate din activitatea ilicită ar fi fost transferate la mai multe societăţi comerciale naţionale şi internaţionale, în scopul disimulării adevăratei provenienţe.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este estimat la peste 34.000.000 de lei.

Activităţile se desfăşoară cu sprijinul poliţiştilor din cadrul B.C.C.O. Alba Iulia, S.C.C.O. Sibiu, S.C.C.O. Teleorman, I.P.J. Timiş şi I.P.J. Sibiu.

Acţiunea  beneficiază de suportul de specialitate al S.R.I..

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*