Ultimele stiri

Maşinile de marfă şi microbuzele pot fi parcate lângă borduri, la Timişoara. Ce au decis consilierii locali

Microbuz

Vehiculele grele pot, totuşi, să fie lăsate în parcările din Timişoara, însă doar lângă borduri, au decis, ieri, consilierii locali în şedinţa extraordinară. Asta după ce, în urmă cu două luni, aleşii locali au adoptat un alt proiect de hotărâre care prevedea că maşinile de marfă şi microbuzele puteau să fie parcate doar în locuri special amenajate, la Timişoara. Însă, din cauza numărului mare de reclamaţii venite din partea şoferilor, consilierii locali s-au răzgândit.

„Se interzice staţionarea voluntară a vehiculelor cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone pe drumurile publice şi terenurile aparţinând domeniului public sau privat ale municipiului Timişoara. Se interzice staţionarea voluntară a vehiculelor care au o lungime mai mare de 5 metri în parcările special amenajate, cu excepţia parcărilor amenajate în lungul drumului şi a benzilor de staţionare”, scrie în proiectul de hotărâre adoptat de Consiliul Local Timişoara, ieri.

„Din prisma tonajului, un număr de autovehicule care nu erau de foarte mari dimensiuni, dar erau mai grele, nu ar fi putut să fie parcate în aproape niciuna din parcările din oraș. Maşinile mai mari de cinci metri, dacă sunt parcate într-un parcaj la 45 sau la 90 de grade creează foarte mari probleme pentru cei ce au de făcut naveta. Pe când, aceleaşi maşini parcate în lungul bordurii creează doar inconvenientul ocupării a mai mult de un loc standard. Noi am vrut să venim şi în întâmpinarea acestor cetăţeni, care mulţi dintre ei din asta trăiesc, folosind acele maşini, să nu aibă toată ziua controverse cu poliţiştii când sunt nevoiţi să oprească, să staţioneze în lungul bordurilor”, a explicat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*