Ultimele stiri

Masuri de fluidizare a traficului la frontiera dupa Sarbatorile de Iarna

frontiera

În perioada urmatoare, cetatenii români, stabiliti în strainatate si cetatenii straini, aflati în vizita în tara noastra, se reîntorc în tarile de resedinta, motiv pentru care, în punctele de trecere, în special la frontiera de vest, se prefigureaza cresteri ale traficului de persoane si mijloace de transport pe sensul de iesire din tara.

Pentru evitarea aglomerarilor, Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara a luat toate masurile necesare astfel încât tranzitul sa se efectueze în conditii normale. În acest sens, au fost dispuse masuri organizatorice de suplimentare a personalului politiei de frontiera pâna la capacitatea maxima permisa de infrastructura fiecarui punct de trecere, în functie de dinamica valorilor de trafic.
De asemenea, va fi folosita la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei si în cele mai aglomerate se vor utiliza toate arterele de control disponibile, în limita configuratiei acestora.
Saptamâna aceasta sefii politiilor de frontiera din Romania si Ungaria au convenit sa dispuna masuri comune de fluidizare a traficului prin punctele de frontiera de la granita dintre cele doua state, în conditiile controlului comun care se face la intrarea în spatiul Schengen.
De asemenea, revenim cu precizarea ca în aceasta perioada Politia de Frontiera Româna, în cooperare cu celelalte institutii care au atributii în punctele de trecere a frontierei, a intensificat controalele asupra cetatenilor din state membre UE si non-UE care tranziteaza frontiera atât pe sensul de intrare, cât si pe cel de iesire din tara, în scopul prevenirii trecerii frontierei de catre persoane, provenite din state aflate în zonele de conflict, care pot derula activitati ce reprezinta o amenintare reala la adresa securitatii interne si externe.

Recomandari
Pentru evitarea aglomerarilor, Politia de Frontiera recomanda în continuare participantilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontiera existente la granita, astfel încât sa se preîntâmpine aparitia suprasolicitarilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui numar mare de calatori, într-un timp foarte scurt.

Reamintim ca accesând aplicatia on-line „Media timpilor de asteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei deschise traficului international” la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ se pot vizualiza punctele de trecere a frontierei, care sunt marcate, în functie de trafic si timpii de asteptare. în culori diferite.
Timpii de asteptare sunt actualizati în timp real, fapt ce ajuta utilizatorul sa-si reconfigureze traseul catre un punct de frontiera ce înregistreaza valori de trafic scazute.

Informare publica
Politia de Frontiera a pus la dispozitia participantilor la traficul transfrontalier numarul de telefon 021.9590 unde pot semnala diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizarile fiind preluate de catre politistii de frontiera care vor actiona în consecinta, legal, de la caz la caz.

Statistica
În luna decembrie a acestui an, frontiera româna a fost tranzitata de aproximativ 4.100.000 de persoane, din care 3.500.000 au fost cetateni apartinând U.E. Comparativ cu luna decembrie a anului 2014, când frontiera a fost tranzitata de 2.980.000 persoane, se constata o crestere de 37%.
Dintre acestea, aproximativ 2.300.000 treceri au fost pe sensul de intrare în tara (2.000.000 cetateni U.E. si 300.000 cetateni non-U.E.).
Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere din vestul tarii si cele aeroportuare. Astfel, prin punctele de trecere de la frontiera comuna româno-ungara au trecut granita, în ultima luna a anului trecut, peste 1.824.000 persoane, iar prin cele aeroportuare peste 887.000 persoane.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*