Ultimele stiri

Măsuri luate în Timișoara pentru atenuarea efectelor temperaturilor ridicate din această vară

În cadrul ședinței de astăzi, de la Consiliul Județean, a fost prezentat planul de măsuri al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat al județului Timiș. Obiectivele sunt legate de continuarea parteneriatului între serviciile publice descentralizate și deconcentrate și organizațiile neguvernamentale cu atribuții în domeniu, în vederea cunoașterii și rezolvării situației operative, dar și asigurarea forțelor și mijloacelor necesare intervenției pentru gestionarea situațiilor de urgență apărute.

Se vor lua și măsuri în acest caz, iar acestea vor viza asigurarea de intervenții imediate, identificarea surselor suplimentare de apă, acordarea de asistență tehnică de specialitate, dar și stabilirea resurselor umane și a materialelor necesare pentru stingerea incendiilor.

Referitor la acest subiect, prefectul Eugen Dogariu a precizat: „în ședința de astăzi am prezentat măsurile pentru evitarea unor probleme în ceea ce privește populația, măsuri legate de perioada toridă. La fel ca în fiecare an, programul a fost realizat de Direcția de Sănătate Publică și de Inspectoratul pentru Situații de Urgență, dar sunt mai multe instituții implicate aici. Eu îmi doresc să nu avem momente care să necesite intervenții, dar suntem pregătiți să facem acest lucru, plecând și de la experiența anilor anteriori”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*