Ultimele stiri

Maternitate nouă la Timişoara, anunţă Titu Bojin, preşedintele CJ Timiş. Cu ce bani va fi realizată

copil coma

Timişoara va avea o nouă maternitate, lângă spitalul judeţean, cu cel puţin 120 de paturi. Cel puţin asta speră reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş, care ieri au aprobat un proiect de hotărâre privind aprobarea demarării procedurilor de realizare a proiectului de investiţie „Construirea unei maternităţi în proximitatea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă «Pius Brânzeu» Timişoara”.

Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, a anunţat că lucrările la noua maternitate vor începe chiar de anul viitor, cu bani din bugetul judeţului Timiş, urmând ca între timp să fie accesate şi fonduri europene pentru finalizarea unităţii medicale.

„Am demarat puţin acţiunea de realizare a maternităţii prin bani de la consiliul judeţean, în primul rând prin realizarea studiilor şi eventual a proiectului, care să poată să fie după aceea angajat într-un cadru al finanţărilor din punct de vedere european, având în vedere valoarea lucrării. Sper să vină ghiduri şi formulele de finanţare europene în aşa fel ca prin proiectul pe care noi îl realizăm să putem să fim foarte rapizi în ceea ce înseamnă solicitarea de fonduri pentru maternitate. Dacă nu vor veni chiar atât de rapid, în anul viitor vom avea o alocaţie, sigur cât ne vom putea permite noi, pentru începerea lucrărilor şi la maternitatea de la spitalul judeţean. Eu sper să finanţăm din banii noştri atât cât vom putea, sperând totuşi ca să prindem un proiect european pentru suplimentarea necesarului de bani”, a declarat Titu Bojin.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*