Ultimele stiri

Mazăre are noi probleme! Toate calculatoarele primarului sunt verificate de procurorii DNA

radu mazăre

Procurorii DNA verifică astăzi toate calculatoarele ridicate din casa primarului Constanţei, Radu Mazăre, dar şi din sediul primăriei.Verificările se fac în dosarul în care edilul este suspectat de luare de mită, pentru construirea complexului de locuinţe sociale Henri Coandă.

Percheziţiile au loc la sediul DNA, unde sunt şi calculatoarele ridicate pentru verificări.Sunt căutate probe care să vină în susţinerea acuzaţiilor procurorilor.

Primarul Constanței este acuzat că ar fi primit 175.000 de la omul de afaceri israelian Avraham Morgenstern în schimbul acordării contractului pentru construirea cartierului de locuințe sociale Henri Coandă.

Radu Mazăre a fost reținut de procurorii DNA la începutul lunii aprilie, dar instanța a respins cererea de arestare preventivă.

În motivarea acestei decizii, judecătorul instanţei supreme a arătat că probele din dosar sunt neconcludente. În motivare se arată că nici stenogramele depuse, nici martorii audiaţi, nici conturile prin care s-ar fi transferat banii de mită nu arată relaţia directă dintre primarul Constanţei şi Avraham Morgenstern, cetăţeanul israelian care l-ar fi mituit pe primarul Constanţei.

Direcția Națională Anticorupție a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii în acest caz, procurorii fiind nemulțumiți de motivarea dată de instanță, arată Digi24.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*