Ultimele stiri

Medalion de somon prăjit cu mămăliguţă şi sos de usturoi

retete culinare

Ingrediente: 3 bucăţi medalion de somon, 200 ml ulei, 100 ml smântână, o căpăţână de usturoi, 50 ml apă minerală, sare după gust, 3 linguri de făină de grâu, 150 g făină de mălai.

Preparare

Se spală peştele şi se pune la scurs de apă, apoi se presară sare fină peste el, se dă prin făină de grâu şi se prăjeşte în ulei încins.

Se pune într-un vas 1 litru de apă, o lingură de mălai, o linguriţă rasă de sare şi se pune la fiert la foc mare, când apa clocoteşte, se presară mălaiul în ploaie şi se amestecă continuu, când mămăliguţa se desprinde de pe vas înseamană că este fiartă şi o răsturnăm într-o farfurie întinsă.

Se curăţă căpăţâna de usturoi, se taie felii subţiri şi se pisează bine în mojar până se face pastă, se adaugă un pic de sare, smântâna şi apa minerală şi se amestecă bine.

Se aşează pe un platou o bucată de peşte, puţin sos de usturoi şi bucăţi de mămăliguţă, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*