Ultimele stiri

Medicii de familie din Timiș s-au trezit la cabinete cu o „avalanșă” de pacienți care au primit cardul de sănătate. Ce le recomandă

card de sanatate

Primii asigurați din județul Timiș care au primit cardurile de sănătate prin poștă au făcut coadă la cabinetele medicilor de familie. Și asta pentru că pe scrisoarea pe care o primesc în plicul cu cardul scrie clar că asigurații trebuie să se prezinte, imediat ce primesc cardul, la medicul de familie. Pe de altă parte, medicii de familie din județ le recomandă nu nu mai vinîă neprogramați la cabinete pentru că bulversează activitatea, plus că, deocamdată, cardurile nu pot fi activate pentru că nu au cititoare de carduri.

„Sfatul nostru către pacienți este să vină cu drag la noi, pentru că noi le putem oferi servicii medicale și consultații cu sau fără card. Noi suntem, ca și pacienții noștri, derutați total. Au venit pacienți foarte mulți, ce le spunem e că noi le putem oferi servici medicale fără card fără nicio problemă, că nu este bine să vină neprogramați pentru că bulversează activitatea consultațiilor. Nu e normal ca ei să sune în disperare că au primit cardul sau să se prezinte la noi pentru că deja se crează la nivel de cabinet disfuncționalități inutile. Îi rugăm pe pacienți, până se clarifică lucrurile, să stea liniștiți acasă și să vină la programare când au probleme medicale”, spune Claudia Iftode, președintele Patronatului Medicilor de Familie din Timiș.

Claudia Iftode a ținut să precizeze că medicii de familie din județ s-au plâns că au primit carduri de sănătate chiar și persoane neasigurate, ceea ce nu este normal.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*