Ultimele stiri

Medicii de la Maternitatea “Bega” trag un semnal de alarmă: “Nu cerem decât condiții umane de lucru”

maternitatea bega

Situație incredibilă la Maternitatea “Bega”, una dintre cele mai mari din vestul țării, care își desfășoară activitatea cu jumătate din personalul medical lipsă. Medicii se plâng că de abia reușesc să facă față volumului mare de muncă și se tem să nu se întâmple, în orice moment, o tragedie, la fel ca la Maternitatea “Giulești”.

“Mi-e frică să nu se întâmple o tragedie. Ar trebui să avem 44 de moașe, dar în realitate sunt doar 22. O să ajungem să închidem spitalul sau să ieșim în stradă la un moment dat, nu avem altă soluție. Noi nu cerem decât ce ni se cuvine, condiții umane de muncă. Îmi vine să plâng câteodată, alteori am stări de furie, pentru că văd că sunt neputincios”, spune revoltat Doru Anastasiu, șeful Clinicii de Obstetrică-Ginecologie din cadrul Spitalului Județean Timișoara.

Ginecologul timișorean spune că trimite referate o dată la câteva săptămâni și la DSP Timiș, și la conducerea spitalului județean, și la Ministerul Sănătății, dar nu a primit niciun rezultat concret în ceea ce privește deblocarea de posturi.

“Chiar săptămâna trecută a mai plecat o moașă, avea doar 650 de lei salariu pe lună. Efectiv nu am cu cine să lucrez. Am băgat rezidenți în sala de nașteri să facă munca de asistente, dar nu e normal așa ceva”, mai atrage atenția Doru Anastasiu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*