Ultimele stiri

Medicii de la Spitalul Județean Timișoara sar în sprijinul pacienților cu diabet, care riscă să rămână fără picioare din cauza unor complicații. Cum îi ajută

picioare

Durere, furnicături, picioare reci sau nu-ți simți picioarele și suferi de diabet? Cu siguranță nu trebuie să fi nepăsător, ba mai mult, medicii de la Spitalul Județean Timișoara te încurajează să te prezinți la unitatea medicală pentru a beneficia de o consultație gratuită.

Medicii de la Clinica de Chirurgie Vasculară din cadrul celui mai mare spital din vestul țării inițiază, începând cu data de 2 decembrie, screeningul neuropatiei diabetice, o complicație foarte severă a diabetului, din cauza căreie picioarele pacienților pot fi amputate.

“Noi nu știm exact câți pacienți avem, nici chiar cu diabet nu știm, sunt mulți pacienți nediagnosticați, apoi nu se știe ce se întâmplă cu acești pacienți. Unii merg la medicii de familie cu ulcerele pe care le fac în talpă, mulți merg la clinicile de chirurgie, mulți merg la clinica de diabet, mai mult de jumătate nu sunt investigați. Mai mult din jumătate din amputațiile care se fac, se fac fără investigații, deci situația este necontrolată”, a precizat, astăzi, medicul Mihai Ionac, șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Județean Timișoara.

Pacienții cu neuropatie diabetică au senzația de “pierdere a contactului cu pământul”, care determină tulburări de echilibru. În absența descoperirii la timp a bolii și a lipsei unui tratament adecvat, unul din șase pacienți cu diabet va ajunge la amputație de membru. Campania se desfășoară în ambulatoriul de specialitate al Clinicii de Chirurgie Vasculară, camera 1, începând din data de 2 decembrie. Consultul va fi realizat pe baza unei programări telefonice la numărul 0740 331 111.

campanie chirurgie vasculara timisoara

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*