Ultimele stiri

Medicul Dorin Sarafoleanu, cetățean de onoare al Timișoarei

Într-o sală plină de oameni, medicul Dorin Sarafoleanu a fost declarant, marți, cetățean de onoare al Timișoarei. Evenimentul a avut loc în cadrul plenului Consiliului Local și s-a petrecut la inițiativa consilierilor, Radu Țoancă și Flavius Boncea.

„Sunt impresionat și emoționat de ceea ce mi se întâmplă astăzi pentru că eu văd lucrurile în felul următor. Dumneavoastră sunteți printre cei care vor să-i încurajeze pe cei tineri, dând exemplul unui bătrân care acum mulți ani a plecat fără nicio șansă din Timișoara și acum mă întorc pentru această distincție atât de apropiată sufletului meu”, a spus medicul Dorin Sarafoleanu în momentul în care i-a fost acordat titlul.

Porfesorul doctor Dorin Sarafoleanu este membru al Academiei de Științe Medicale și autor a 12 monografii de specialitate și coautor la trei tratate de ORL. A fost președinte al Societății Francofone Internaționale ORL și al Societății „Conventus ORL Latina”. Face parte din Biroul Executiv al Federației Europene de ORL și este președinte al Societății Române de Rinologie. De asemenea, a organizat primele cursuri de iniţiere în chirurgia cu LASER la Clinica O.R.L. “Sf. Maria” din Bucureşti, cursuri la care au participat majoritatea O.R.L-iştilor români care astăzi practică această chirurgie. A fost un apropiat a doamnei profesor Ana Aslan. Laureat cu distinctia “Meritul Academic” dn partea Academiei Române și a creat prima şcoală de rinologie din ţara noastră.

Tot marți a avut loc și lansarea cărții lui Marius Ghilezan, „Anatomia succesului”, volum la cărui personaj central este chiar medicul Dorin Sarafoleanu.

10860737_10203034364851349_26525808_o 10849419_10203034364811348_454165012_o

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*