Ultimele stiri

Medicul timișorean Mihai Ionac, audiat la Parchet. Ce spune managerul Spitalului Județean Timișoara despre descinderile din unitatea medicală FOTO

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție au percheziționat, aproape toată ziua, vila medicului timișorean Mihai Ionac, șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară, dar și secția din cadrul Spitalului Județean Timișoara și un centru condus de medic, aflat la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara.

Din casa doctorului, ofițerii DGA au ridicat mai multe documente, dar și un calculator. De asemenea, medicul Mihai Ionac a fost audiat la Parchet ca martor într-un dosar în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, înșelăciune, abuz în serviciu, fals material și uz de fals în înscrisuri oficiale.
poza 2 (3)

Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara, spune că, deși Clinica de Chirurgie Vasculară a fost percheziționată, activitatea medicală s-a desfășurat normal.

„În cursul dimineații am fost înștiințați că urmează să se desfășoare o  percheziție la Spitalul Județean Timișoara din partea Tribunalului Timiș, secția Penală, pentru un dosar de urmărire penală din anul 2014. Am fost chemat la etajul 8 la Secția de Chirurgie Vasculară, unde mi s-a pus în vedere că există acest mandat de percheziție, care dispune efectuarea unei percheziții domiciliare în Spitalul Județean Timișoara, care să vizeze ambulatoriul de specialitate al chirurgiei vasculare și secția de Chirurgie Vasculară. Nu am discutat deloc cu domnul profesor Ionac, este o decizie care trebuie respectată, așteptăm concluziile după care vedem cu cine discutăm. De azi dimineață se efectuează percheziția, procurorii sunt însoțiți de juristul spitalului județean. Activitatea medicală se desfășoară în regim absolut normal, nu s-a întrerupt absolut nimic în ceea ce privește actul medical”, a explicat Marius Craina.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*