Melci cu cireșe
Ingrediente
Pentru aluat
1 kg făină
5 ouă
300 ml lapte
250 g zahăr
150 g unt
20 g drojdie uscată
2 plicuri zahăr vanilat
Pentru uns
1 gălbenuş
2 linguri lapte
Pentru umplutură
1 kg cireşe
Mod de preparare
Într-un bol pui făina cernută, ouăle, laptele, zahărul tos, 100 g de unt, zahărul vanilat și drojdia.
Frămânți un aluat elastic și-l lași la dospit. Pe blatul de lucru întinzi aluatul și-l ungi cu unt.
Speli cireșele, le scoți sâmburii și le presari pe aluat. Rulezi foaia de aluat și o tai felii de 3 cm. Așezi melcișorii în tava tapetată, îi lași să crească 20 de minute și-i ungi cu
gălbenușul bătut cu lapte. Lași la copt 20 de minute, scrie Click.
Scrie un comentariu