Ultimele stiri

Membrii USL Timiş se ceartă din cauza fotbalului local

Deşi până la ruptura din USL,  Nicolae Robu a susţinut că relaţia dintre PSD şi PNL, la nivel local, a fost una fără conflicte, acum primarul Timişoarei are o altfel de atitudine faţă de Partidul Social Democrat. Motivul este fotbalul local!

În ultima ședință de plen a Consiliului Local, care a avut loc marţi, pe lista de proiecte se afla şi numirea unui reprezentat în Consiliul Director al ACS POLI. Acest reprezentant ar fi trebuit să fie ales din partea consilierilor locali, dar Nicolae Robu a declarat că trebuie să plece de la această întâlnire şi nu doreşte ca decizia să fie luată în absenţa lui. Astfel, proiectul a fost retras.

De fapt, după ce fostul reprezentat Sorin Grindeanu a părăsit funcţia, PSD şi-a propus un reprezentant propriu, lucru pe care primarul nu şi-l doreşte.

Miercuri, edilul a vorbit despre problema de la ACS POLI şi motivul pentru care nu doreşte punerea în funcţie a unui pesedist.

„Vi se pare normal ca în … dar ăsta este un lucru mărunt, este doar o ilustrare a unei conduite, vi se pare normal ca în Consiliul Director de la ACS Poli, unde există un reprezentant din partea Universităţii Politehnice din Timişoara, în persoana directorului reprezentativ, Florenţiu Staicu, un reprezentant al Consiliului Judeţean, în persoana vicepreşedintelui, membru PSD, Dobra, ca locul ce revine Consiliului Local, loc vacant în momentul de faţă, să fie limpede, să fie numit tot cineva de la PSD? Proiectul l-am retras pentru că nu am vrut să se voteze în absenţa mea aşa ceva, ceva total inexplicabil. De ce trebuie să aibă PSD două posturi şi PNL un post în Consiliul Director la fotbal? Are vreun merit special PSD mai mare decât PNL? De unde până unde? Asta ilustrează metehnele lor. Eu aş putea să accept să aibă trei membri în consiliu (…) discutăm o chestie de principiu. Suntem parteneri? Ne respectăm reciproc?”

Chiar dacă acum Nicolae Robu este supărat şi pe PSD, la nivel local, acesta a afirmat că vina nu le aparţine consilierilor locali PSD cu care a avut mereu colaborări de succes.

„Eu nu pot să colaborez cu astfel de abordări… De ce? pentru că aşa vor muşchii câtorva? Mie îmi pare foarte rău de consilierii locali PSD, cu care am colaborat foarte bine şi care nu au nicio vină. Sunt puşi în situaţii delicate de către şefii lor. Aşa le vin directivele. Acum în PSD Timiş este evident că există două grupări care nu se înţeleg între ele. Pe o anumită filieră vin directive de genul acesta. Eu nu cedez la aşa ceva. Eu am un angajament faţă de timişoreni şi îmi văd de angajamentul meu”, a mai spus primarul.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*