Ultimele stiri

Mesajul de Anul Nou al primarului Nicolae Robu

Deși se află în Dubai, acolo unde își petrece vacanța de Revelion, primarul Nicolae Robu nu a uitat de timișoreni, așa că le-a transmis un mesaj de sfârșit de an chiar acolo unde comunică cel mai des cu ei, pe Facebook.

Dar mesajul edilului nu este unul oarecare. El prezintă toate realizările acestuia în cei doi ani și jumătate de mandat, dar și proiectele în curs de desfășurare. La finalul acestuia, primarul le-a făcut timișorenilor și tradiționalele urări de Anul Nou.

Iată ce a transmis edilul-șef al Timișoarei:

“Încheiem încă un an împreună şi pot să vă spun că 2014 a fost un an bun pentru Timişoara: am realizat investiţii de sute de milioane de lei! Frontul de lucru a fost extrem de larg, pe tot parcursul anului. Am avut, insa, grija, sa finalizam cat mai multe lucrari, investiţii importante pentru oraş. Putem spune, acum, dupa doi ani si jumatate de mandat, ca ne mandrim cum arata Piata Agroalimentara Iosefin, Bd. Văcărescu din vecinatatea sa, Piata Balcescu, apoi strazile de prima categorie de marime: Porumbescu, Babes, Eroilor, Sudului, Orion, Cluj, Aries, Parvan, Coposu, Calea Aradului, Calea Torontalului, Divizia 9 Cavalerie, Demetriade, str. Stan Vidrighin, partea centrala dedicata liniilor de tramvai si una din partile laterale cuprinzand doua benzi de carosabil, trotuar, pista de biciclete si spatiu verde cu iarba si pomi pe str. Stefan cel Mare si multe-multe altele.

De asemenea, e aproape gata Piata Libertatii si Pasajul Subteran Michelangelo.

Am realizat sute de lucrări de alimentare cu apă şi canalizare, reparaţii de drumuri, iluminat public, trecere în subteran a reţelelor de cabluri. Bilantul succint în cifre este:

-110 kilometri de carosabil reabilitat / modernizat / nou realizat pe 258 de străzi

-56 de kilometri de trotuare reabilitate / noi pe 145 de străzi

-3.700 de noi locuri de parcare amenajate

-54 de kilometri de noi piste de biciclete pe 39 de străzi

-zeci de kilometri de reţele de canalizare şi de alimentare cu apă reabilitate / noi

-11 clădiri, monumente și fântâni iluminate artistic

-5 clădiri construite / reabilitate / modernizate

-3.900 arbori plantati pe 242 de străzi, 145.000 de arbuşti pe 513 străzi şi 880.000 de flori

Anul 2014 a fost bun şi pentru că am finalizat două noi centre pentru stimularea investiţiilor şi crearea de noi locuri de muncă: Incuboxx cu 54 de spaţii pentru firme şi Incubatorul de afaceri de la Dumbrăviţa. Domeniul serviciilor sociale are, din 2014, două centre nou amenajate: Centrul de zi pentru copii cu dizabilităţi “Podul Lung” şi Centrul de zi pentru persoane aflate în dificultate „Ioan Plavoşin”, precum si un bloc cu 109 locuinte sociale din care 20 cu doua camere si 89 cu o camera. In domeniul medical, s-a renovat cea mai veche clădire de spital, cea în care funcţionează Clinica de Oftalmologie, ajunsa, in plin centrul orasului, in ultimul hal si s-au facut o multime de alte reparatii si dotari exceptionale la toate cele 3 spitale aflate in jurisdictia Primariei. S-a inceput constructia unei cladiri cu 8 niveluri pt Spitalul de Copii si ne mandrim cu asta. NE MANDRIM, DE ASEMENEA, CA 3 CLADIRI IMPORTANTE, UNA IN CARE FUNCTIONEAZA CLINICA DE CHIRURGIE A SPITALULUI DE COPII SI DOUA IN CARE FUNCTIONEAZA CLINICA DE BALNEO-FIZIOTERAPIE A SPITALULUI MUNICIPAL AU FOST DEFINITIV CASTIGATE DE NOI DE LA TIGANI, IN INSTANTA! Am investit masiv de asemenea în educaţie şi vom investi în continuare, o multime de lucrari fiind in derulare in multe dintre scolile si gradinitele orasului, cele mai ample la liceele Lenau, Loga si Calderon si la Scoala Generala 22. Am realizat o fântână cu jocuri de apa si lumini, pentru bucuria locuitorilor Cartierului Soarelui si vizitatorii sai.

Am sustinut masiv cultura si sportul, mai mult ca oricand. Echipa de rugby a orasului a castigat Cupa Romaniei, iar echipa de fotbal -ACS Poli- a incheiat prima parte a campaniei de revenire in Liga 1 pe locul 1 cu 7 puncte avantaj si un joc spectaculos, cu multe goluri.

Ar mai fi multe de spus, dar dv. vedeţi zi de zi tot ce se intampla in oras, dincolo de vorbe!

Dragi timişoreni,

Dragi prieteni de oriunde,

Cu ocazia Anului Nou, va doresc un calduros LA MULTI ANI, cu sanatate, noroc, prosperitate, pace in suflete si succese in toate!”, a scris primarul Nicolae Robu pe Facebook.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*