Ultimele stiri

Mesajul lui Băsescu pentru cetăţenii Republicii Moldova: Nu veţi fi membri UE până nu puneţi lucrurile la punct în justiţie

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, într-un interviu la Jurnal TV, că Republica Moldova nu va deveni membră al Uniunii Europene până nu va pune lucrurile la punct în justiţie.

Şeful statului a transmis la Iurnal TV un mesaj către Republica Moldova în contextul semnării Acordului de asociere şi de liber schimb cu Uniunea Europeană: ”Vă spun un lucru, nu veţi fi membri UE până nu puneţi lucrurile la punct în justiţie, şi oamenii politici nu vor putea refuza cetăţenilor Republicii Moldova dreptul de a fi membri UE cândva, doar pentru că ei au nişte interese. Va fi presiunea publică, ca şi în România. Atunci societatea va fi mulţumită, când justiţia va funcţiona”.

Potrivit Mediafax, Traian Băsescu a declarat că semnarea celor două acorduri, de asociere şi de liber schimb dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, reprezintă un pas extrem de important pentru detașarea acestei ţări din ”zona gri în care se află”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*