Ultimele stiri

Mesajul lui Robu: „Cel mai bun lucru pe care îl pot face partidele de dreapta este SĂ-ŞI UNEASCĂ FORŢELE”

Nicolae Robu

Primarul Nicolae Robu a transmis un mesaj pe Facebook cu foarte puțin timp înainte de a se întâlni, astăzi, cu Traian Băsescu. Edilul a susținut că cele două evenimnte nu au legătură unul cu altul, mai ales că, primarul nu a știut cu certitudine dacă se va întâlni sau nu cu președintele.

Astfel, edilul a ales să facă un „bilanț” al celor aproape 25 de ani de la revoluție, desigur, „unul sumar” cu smiley faces.

„1. România de astăzi este, fără îndoială, un stat democratic, dar cu o democraţie insuficient consolidată. Statul de drept nu este pe deplin funcţional, din timp în timp apărând derapaje şi cel puţin tentative sau măcar tentaţii de încălcare a regulilor lui. Toate partidele ajunse la putere -mai puţin sau aproape deloc PNL şi acest lucru este o realitate incontestabilă- au fost acuzate în timp, cu suficiente ilustrări, de astfel de derapaje, tentative sau tentaţii. Stânga politică -PSD şi precursorii săi- au „excelat” la aşa ceva, iar astăzi, nimic nu pare să se fi schimbat în bine în mentalitatea şi practicile stângii. Iar concluzia mea este că PSD are în genă, pur şi simplu, desconsiderarea statului de drept.
2. În privința meritocrației, ce să vorbim?! Ea a fost cvasiinexistentă, clientelismul fiind preferat în mod detașat. Din nou, „excelența” o deține tot PSD -și din nou, în opinia mea, de la nivel de genă :(-, chiar dacă nici alții -și aici, din păcate, admit că PNL nu face excepție decât insular- nu se disting suficient în bine.
3. Pluripartitismul a funcționat într-o manieră păguboasă, într-o fărâmițare excesivă și total necristalizat ideologic. Fărâmițarea s-a manifestat, din păcate, exclusiv, în zona dreptei și, ca într-un „făcut”, parcă, de îndată ce anumite coagulări au avut loc, au urmat iar şi iar scindări. Pe acest fond, s-a ajuns mereu la alianţe. NICIUNA nu a funcţionat! De regulă, au fost contradictorii ideologic: CDR (dr) + PD (atunci st), PDL (dr) + PSD (st), PNL (dr) + PSD (st)”, a scris edilul pe pagina personală de Facebook.

După această înșiruire, primarul a tras și câteva concluzii: „1. Cel mai rău lucru care se poate întâmpla României este rămânerea pe termen lung -şi chiar mediu sau scurt!- la putere a stângii (PSD) şi mai ales extinderea acestei puteri spre Preşedinţie sau în administraţia publică locală.
2. Cel mai bun lucru pe care îl pot face partidele de dreapta este SĂ-ŞI UNEASCĂ FORŢELE. Acest lucru trebuie să înceapă de jos, din administraţia publică locală şi să continue până la vârf, inclusiv cu fuziuni. Avem şansa să avem un partid de dreapta istoric -PNL-, cu o istorie strălucită, cu care oricine se poate mândri şi care în mod incontestabil este, la ora actuală, partidul de dreapta numărul 1 în România, în jurul ori şi mai bine în cadrul lui, coagularea dreptei româneşti poate avea loc. Nu este nevoie pentru asta decât de minţi limpezi şi prevalenţă a binelui României dincolo de orice!”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*