Ultimele stiri

Meșteri populari din întreaga țară, la Muzeul Satului Bănățean. Cu ce se laudă FOTO

60 de meşteri populari din întreaga ţară își prezintă exponatele inedite timișorenilor, în acest sfârșit de săptămână, la Muzeul Satului Bănățean.

Specialiști din Maramureș, Moldova, Ardeal, Oltenia sau Banat în prelucrarea lutului, a lemnului, osului, metalului, în realizarea de ţesături, măşti, podoabe tradiţionale, împletituri, icoane, dantelărie, obiecte din sfoară, instrumente muzicale participă până mâine seara la cea de-a XIV-a ediție a Târgului Meșterilor Populari.

Nu lipsesc de la eveniment nici produsele gastronomice specifice satului românesc. Meșterul Vasile Borodi din Maramureș a prezentat timișorenilor încălțăminte și îmbrăcăminte tradiționale unice în țară, precum și obiceiuri care sunt pe cale de dispariție. Meșterul realizează papuci de casă din lână, pe care-i vinde cu 30 de lei, clopuri maramureșene, care costă între 5 și 20 de lei, precum și ‘sfetăr de lână”, care poate fi cumpărat între 300 și 400 de lei.

“Clopuri am învățat să fac de la un vecin acum 35 de ani. După ce înveți meseria e foarte ușor să-i faci, dar e greu până o înveți. Avem acasă război și tot ce trebuie ca să-i facem, doar că nu are cine să lucreze. Fata noastră nici nu vrea să audă de așa ceva. În sat nu mai face nimeni clopuri sau papuci”, povestește Vasile Borodi.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*