Ultimele stiri

Metoda inedită a guvernului portughez pentru a diminua evaziunea fiscală: bonurile fiscale devin bilete de loterie. Care sunt premiile?

Guvernul portughez a venit cu o idee inedită pentru a diminua evaziunea fiscală din ţară. Liderii Portugaliei au decis să transforme bonurile fiscale în bilete de loterie.

În fiecare an, 60 de maşini de lux vor fi oferite, ca premii, pentru cetăţenii care au grijă să solicite bonuri fiscale, de fiecare dată, când fac cumpărături, scrie Mediafax, citând The Financial Times.

Astfel, oferindu-le premii, guvernul speră că va motiva cetăţenii portughezi să solicite bonuri, iar evaziunea fiscală şi economia subterană vor fi combătute.

Deşi ideea este una ieşită din comun, a fost întâmpinată şi de multe critici. Experţii au spus că, un astfel de proiect, răneşte demnitatea naţională a populaţiei şi îi împinge pe aceştia să participe la jocuri de noroc.

De asemenea, costul de 90.000 de euro, estimat pentru fiecare maşină care va putea fi câştigată, reprezintă o investiţie mult prea mare din partea guvernului, iar pentru câştigători costurile de întreţinere ale unor astfel de maşini depăşesc cu mult posibilităţile cetăţenilor de rând.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*