Ultimele stiri

Micii româneşti vor fi gătiți după reţeta tradiţională. CE a acordat României o derogare privind folosirea bicarbonatului de sodiu

mici

Micii românești au reintrat în legalitate. Comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş, a declarat, luni, că micii vor putea fi produşi, în continuare, după reţeta tradiţională şi vor putea fi chiar și exportaţi în UE. CE a dat o derogare României privind folosirea bicarbonatului de sodiu.

“Votul de astăzi (luni – n.r.) arată că atunci când există argumente, atunci când există o bună coordonare între industrie şi autorităţile responsabile la nivel naţional şi european, rezultatele sunt pozitive. Mă bucur că serviciile Comisiei Europene, în special Direcţia Generală pentru Sănătate coordonată de colegul meu Tonio Borg, au tratat cu atenţie o problemă atât de importantă pentru cei de acasă şi că, după întâlnirea de pe 20 februarie, s-au mobilizat într-un timp foarte scurt pentru a pune cererea României din nou pe agenda comitetului”, a declarat comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş.

Acesta a mai precizat că decizia înseamnă “nu numai că micii româneşti pot fi produşi în continuare după reţeta tradiţională, dar pot fi şi exportaţi pe piaţa europeană”, arată Mediafax.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*