Ultimele stiri

Microbuzele și camionetele ar putea parca iar între blocuri! Vezi AICI propunerea unui consilier local

Microbuz

Pe parcările dintre blocuri destinate riveranilor pot staţiona doar maşinile acestora. Consiliul Local Timişoara a decis, luna trecură, că microbuzele, dar şi maşinile de transport-marfă pentru magazinele din oraş nu mai au voie să parcheze între blocuri. Vorbim de acele vehicule ce depășesc masa totală de 1,9t.

“Se interzice staţionarea voluntară a vehiculelor cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 1,9 t pentru transportul de marfă şi a vehiculelor care au mai mult de 9 locuri pe scaune pentru transportul de persoane pe drumurile publice şi terenurile aparţinând domeniului public sau privat ale municipiului Timisoara. Parcarea vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 1,9 t pentru transportul de marfă şi a vehiculelor care au mai mult de 9 locuri pe scaune (inclusiv locul conducătorului auto) este permisă numai în autobaze sau în locuri speciale destinate acestui scop semnalizate prin indicatoare sau marcaje şi avizate de către Comisia de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara”, scrie în proiectul de hotărâre votat în unanimitate.

Cei care nu vor respecta noile reglementări, se pot alege cu amenzi cuprinse între 1.000 şi 2.500 de lei, iar vânătoarea acestora a început deja, sute de amenzi fiind aplicate pe această linie.

Totuși, un consilier local s-a râzgândit și spune că prevederea face mai mult rău decât bine și afectează afacerile mici și mijlocii. Vorbim de consilierul local Ștefan Sandu, care va cere în CL modificarea hotărârii.

“In urma adoptarii HCL s-a pornit o adevarata vanatoare a microbuzelor stationate in oras, foarte multi cetateni fiind total nemutumiti de aceasta prevedere. Consider ca actuala reglementare si modul de aplicare este total neproductiva afectand atat firmele mici si mijlocii dar si producatori agricoli care au in proprietate asrmenea mijloace de transport. In acest sens voi propune modificarea acestei prevederi in sensul aplicarii doar pentru vehiculele cu masa totala autorizata mai mare de 3,5t. In spatiile limitate din zonele de blocuri propun montarea unor indicatoare de limitarea a accesului la vehicule cu masa max. 2,7 t rezultand implicit si imposibilitatea de a stationa”, a explicat Sandu..

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*