Ultimele stiri

Mihnea Costoiu: Nu există riscuri pentru sănătatea publică pe litoralul românesc

litoral

Ministrul delegat pentru Cercetare, Mihnea Costoiu, a declarat, sâmbătă, că nu există riscuri pentru sănătatea publică pe litoralul românesc, precizând că a solicitat instituţiilor din domeniul cercetării şi al protecţiei mediului un raport privind situaţia apelor marine din România.

„Pentru moment, datele ştiinţifice cuprinse în analizele periodice arată că nu există niciun risc pentru sănătatea publică a turiştilor aflaţi pe litoral. Cu toate acestea, vom efectua verificări suplimentare, ale căror concluzii vor fi comunicate publicului în cel mai scurt timp”, a spus ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică.

Într-un comunicat de presă transmis vineri dimineaţă, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informa cetăţenii români care intenţionează să călătorească în Bulgaria sau care se află deja pe litoralul bulgăresc al Mării Negre că, potrivit informaţiilor publicate de specialiştii bulgari în hepatologie, în urma inundaţiilor provocate de ploile puternice care au afectat Portul Varna şi unele staţiuni bulgăreşti la Marea Neagră există riscul ridicat ca apa mării să fie infectată cu virusul hepatic A, scrie Mediafax.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*