Ultimele stiri

Mii de oameni în Bucureşti la un marş pentru unirea României cu Republica Moldova

Mii de persoane au participat, duminică după-amiază, în Bucureşti, la un marş pentru unirea României cu Republica Moldova, la care s-au agitat steaguri tricolore şi s-a scandat „România Mare, vechile hotare” şi „Rusia, nu uita, Basarabia nu-i a ta!”, informează Mediafax.

Marşul, care a avut loc pentru al treilea an la rând în centrul Capitalei, a fost organizat de Platforma Unionistă Acţiunea 2012, ai cărei reprezentanţi spun că unirea României cu Republica Moldova este „singura soluţie pentru cetăţenii de peste Prut, în actualul context geopolitic”.

Printre participanţi s-au numărat tineri care şi-au vopsit tricolorul pe faţă şi au purtat ii sau alte haine cu motive tradiţionale, precum şi persoane în vârstă care au spus că sunt basarabeni stabiliţi de mult timp în România.

Potrivit aceleași surse, pe pancartele manifestanţilor erau scrise mesaje precum „Vrem Unirea!’, „Unirea, obiectiv naţional” şi „Moldova n-a fost a mea, nu e a voastră, ci a urmaşilor urmaşilor noştri în veacul vecilor”.

Sursă foto: hotnews.ro

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*