Ultimele stiri

Mii de persoane au manifestat sâmbătă în faţa Casei Albe

Mii de persoane au manifestat sâmbătă, în faţa Casei Albe, la Washington, pentru a susţine Fâşia Gaza, cerând sfârşitul intervenţiei militare israeliene.

Fluturând pancarte prin care îndemnau la „încetarea ajutorului american pentru Israel” sau cereau „sancţionarea Israelului, stat tetorist”, manifestanţii au ocupat fără incidente o mare parte a Parcului Lafayette, situat în faţa reşedinţei prezidenţiale.

Această manifestaţie propalestiniană este cea mai importantă care a avut loc în faţa Casei Albe de la începutul intervenţiei israeliene împotriva Hamas, soldată cu moartea a 1.600 de palestinieni şi 63 de militari israelieni.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a decarat sâmbătă că armata israeliană va continua operaţiunile sale împotriva Hamas în Fâşia Gaza „atât timp cât va fi necesar” şi cu „toată forţa de care va fi nevoie”.

La rândul său, Hamas a declarat că va continua luptele în Fâşia Gaza până la „atingerea tuturor obiectivelor” sale, potrivit unui purtător de cuvânt al mişcării islamiste, informează Mediafax.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*