Ultimele stiri

Mii de timișoreni au luat cu asalt Catedrala Mitropolitană, de Bobotează. Credincioșii au făcut coadă la apa sfințită

boboteaza catedrala mitropolitana

Mii de credincioși din Timișoara, și nu numai, au luat cu asalt, astăzi, Catedrala Mitropolitană, pentru a lua apă sfințită, dar și pentru a participa la slujba de liturghie, de Bobotează. Oamenii au stat la coadă pentru a putea duce în casele lor Agheasma cea Mare sfinţită  în cadrul Sfintei Liturghii.

Nu mai puțin de 3.000 de litri de apă au fost pregătiți pentru Catedrala Mitropolitană, iar reprezentanții Arhiepiscopiei Timișoara dau asigurări că apa este suficientă. Astfel, cei care nu au apucat deja să ia apă sfințită o pot face chiar și miercuri.

Oamenii au stat la coadă ca să ia apă sfințită, însă nu s-a petrecut niciun fel de incident, mai ales că credincioșii au fost supravegheați de forțele de ordine.

Credincioşii şi preoţii consideră că apa de la Bobotează are o putere deosebită, pentru că a fost sfinţită printr-o îndoită chemare a Sfântului Duh, iar sfinţirea are loc chiar în ziua în care Mântuitorul s-a botezat în apele Iordanului. Apa sfinţită la biserică în această zi şi luată de credincioşi nu se strică niciodată. Prin agheasmă se înţelege atât apa sfinţită, cât şi slujba pentru sfinţirea ei.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*