Ultimele stiri

Mii de timișoreni au scandat, au cântat și au dansat pentru o Românie ca afara [FOTO]

Mii de timișoreni au strigat să se audă până la Boston și până în marile orașe din Europa. Astfel, s-a scandat, s-a cântat și s-a dansat în Piața Victoriei din Timișoara pentru o apropiere de Europa! Poate din cauza weekendului liber dat studenților de către Guvern sau poate din cauza frigului de afară, numărul protestatarilor strânși la mitingul de solidaritate cu românii din diaspora pentru dreptul la vot, de vineri seara, nu a reușit să depășească și nici măcar să egaleze numărul oamenilor care au ieșit să protesteze săptămâna trecută în orașul de pe Bega.

Dacă la mitingul de data trecută au fost aduse steagurile României, al Banatului și al Uniunii Europene, iată că la ce de astăzi s-au fluturat pentru trei ore drapelele tuturor regiunilor din România. Mai mult decât atât, pe scările Operei au urcat și le-au vorbit celor prezenți la protest reprezentanți ai românilor din toate aceste zone. Au vorbit ardeleni, olteni și chiar moldoveni. Piața a fost animată de scandările și pancartele afișate de manifestanți, iar atmosfera s-a păstrat una pașnică pe tot parcursul protestului.

Celor prezenți în Piața Operei li s-a alăturat și scriitorul Marcel Tolcea, care a ținut un discurs care a făcut publicul să aplaude și să scandeze minute în șir.

Avem nevoie de oameni normali. Dacă România se dezbină în două, duminică seara, eu mă mut în Republica Tinerilor care s-au trezit și nu mai cred în minciunile PSD și a tuturor celorlalte partide, a tinerilor care cred în Dumnezeu și nu folosesc Biserica ca pe un mop, a tinerilor care s-au săturat de toată mizeria unei mafii ce le sugrumă ziua de mâine(…) În fiecare român care nu votează Ponta, indiferent de vârstă, locuiește un tânăr!”, le-a spus scriitorul protestatarilor.

Chiar dacă oamenii nu s-au adunat în număr la fel de mare ca data trecută, organizarea mitingului de vineri seara a întrecut-o pe cea de sâmbăta trecută. Dacă atunci pe oameni îi anima cu muzică doar  Cristian Cazacu și chitara lui, acum pe scările Operei a urcat un întreg band care a cântat alături de persoanele venite să  susțină libertatea la vot a românilor din diaspora, să-l susțină pe Klaus Iohannis, sau cel puțin să scandeze împotriva premierului Victor Ponta.

În cadrul evenimentului s-a ținut și un moment de reculegere pentru timișorenii morți în Revoluția din 1989, moment în care protestatarii au îngenuncheat și au rostit “Tatăl Nostru”. Biserica a fost acuzată dur, atât pentru faptul că în decembrie ’89 a închis ușile Catedralei din Timișoara, dar și pentru că în momentul de față se pretează la implicări electorale.

S-a strigat și pentru olteni. Astfel, pe lângă lozinci precum „Azi în Timișoara, mâine în toată țara!” „Vrem Democrație!” sau „Nouă ne pasă!” s-a strigat și „Deșteaptă-te oltene!”. Și pentru că Victor Ponta a dat-o în bară și a stâlcit imnul României, timișorenii prezenți în Piața Victoriei din Timișoara i-au arătat cum se cântă, intonând în repetate rânduri „Desteaptă-te Române.”

1 Commentariu pe Mii de timișoreni au scandat, au cântat și au dansat pentru o Românie ca afara [FOTO]

  1. Ajuta-ne DOAMNE sa scapam de Ponta!

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*