Ultimele stiri

Militarii timișoreni, pregătiți de instructori britanici

soldati

Militarii timișoreni din cadrul Batalionului 32 Infanterie „Mircea” au învățat cum să se pregătească de război alături de specialiști din Marea Britanie. Este vorba despre patru instructori din cadrul British Military Advisory Training Team (BMATT), care i-au instruit pe soldații din Timișoara timp de aproape trei săptămâni, în cadrul programului „Junior Commanders Leardship”.

Soldații s-au instruit teoretic, dar mai ales practic, în ceea ce privește conducerea grupei de infanterie care acționează debarcat în diverse situații tactice.

Prima etapă s-a încheiat cu un exerciţiu în teren desfășurat în poligonul Chişoda. Acesta a pus accent pe reacţia la contact a grupei de infanterie atunci când nu dispune de suficientă putere pentru a înfrunta inamicul, când îi este superior, dar şi când unul sau mai mulţi militari sunt răniţi şi trebuie evacuaţi. Cele două zile au fost o provocare pentru tinerii lideri, căci pe lângă cunoştinţele militare pe care trebuiau să le deţină, au fost necesare şi abilităţi de motivare a subordonaţilor, tărie de caracter şi determinare.

Instructorii britanici şi-au propus ca la finalul cursului “Junior Commanders Leadership”, participanţii să îşi fi îmbunătăţit capacităţile de comandă şi control, să înţeleagă şi să aplice tehnicile, tacticile şi procedurile necesare în conformitate cu standardele NATO, astfel încât să poată executa misiuni specifice în cadrul unui contingent NATO, împreună cu alte naţiuni membre.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*