Ultimele stiri

Minciuna are picioare scurte: Nicolae Robu recunoaşte că nu a spus adevărul

Nicolae Robu

Discuţiile despre Coloana Fidelităţii durează deja de luni de zile, dar încă nu s-a ajuns la un consens în ceea ce priveşte mutarea acesteia în Piaţa Bălcescu. Primarul Nicolae Robu nu vrea să dea înapoi şi a declarat, în repetate rânduri, că monumentul va ajunge în piaţa respectivă, unde va putea fi admirat de trecători. La fel, nici UDMR nu vrea să cedeze şi spune că statuia este o „insultă” la adresa minorităţii maghiare, iar liderul UDMR Timiş a anunţat că vor fi proteste dacă primarul nu le respectă dorinţa.

Deşi edilul a discutat atât, pe această temă, cu membrii UDMR de la nivel local şi chiar cu ambasadorul Ungariei în România, acesta consideră, în continuare, că locul monumentului e în Piaţa Bălcescu. Mai mult, primarul se bucură de susţinerea Consiliului Local, care a votat că este de acord cu mutarea statuii.

Miercuri, însă, vicepreşedintele UDMR, Laszlo Borbely, a venit la Timişoara, unde, printre atele, s-a întâlnit şi cu primarul pentru a discuta despre mutarea Coloanei Fidelităţii. Mai târziu, Nicolae Robu a declarat că a reuşit să îl convingă pe acesta că mutarea coloanei e un lucru bun.

Dar, se pare că declaraţia primarului nu avea legătură cu adevărul, motiv pentru care vicepreşedintele UDMR a emis un comunicat de presă pentru a clarifica lucrurile. Acesta a spus că nu este de acord cu mutare şi că doreşte ca maghiarii din Timişoara să fie consultaţi înainte să se ia o decizie.

În final, tot print-un comunicat de presă, Nicolae Robu a afirmat: „Confirm în totalitate cele declarate de Laszlo Borbely”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*