Ultimele stiri

Mini-tipografie pentru tinerii cu deficiențe de auz din Timișoara. Cât de mult îi ajută se se integreze în societate

copii

La Timișoara funcționează, din această lună, o mini-tipografie în care vor învăța meseria de tipograf zeci de tineri și adolescenți cu deficiențe de auz și deficiențe senzoriale multiple. Mini-tipografia a fost realizată în cadrul Liceului Tehnologic Special „Gheorghe Atanasiu” din Timișoara cu sprijinul Fundației Sense Internațional România.

Atelierul vocațional inaugurat astăzi se adresează tinerilor şi adolescenţilor cu surdocecitate şi deficienţe senzoriale multiple, în scopul integrării lor sociale şi încadrării lor viitoare pe piaţa muncii.

”Ideea acestui proiect a venit de la părinții și profesorii copiilor cu surdocecitate și deficiențe senzoriale multiple, îngrijorați de soarta copiilor lor după absolvirea școlii. Tot ce ne dorim prin acest proiect este ca tinerii să învețe o meserie și să dobândească acele aptitudini absolut necesare pentru integrarea lor socială și profesională, astfel încât să poată duce un trai independent”, a afirmat Cristiana Salomie, directorul Sense Internațional România.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*