Ultimele stiri

Ministerul Educației înființează un Centru de Excelență la Timișoara pentru pregătirea copiilor

elevi

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a aprobat înfiinţarea a trei Centre Judeţene de Excelenţă, câte unul în judeţul Prahova, în judeţul Timiş şi în judeţul Vâlcea.

Centrele de Excelenţă au ca obiectiv asigurarea condiţiilor optime de pregătire şi dezvoltare a copiilor şi tinerilor capabili de performanţe înalte. Centrele vor selecta copii şi tinerii în vederea constituirii grupelor de performanţă pe discipline, arii curiculare sau domenii ştiinţifice, artistice şi tehnice. În ordinul de ministru privind înfiinţarea acestor centre se precizează că pregătirea copiilor şi tinerilor se va desfăşura în timpul anului şcolar, în zilele de sâmbătă, şi în perioada vacanţelor şcolare. De asemenea, taberele şcolare pe discipline vor fi organizate în timpul vacanţelor școlare.

Centrul de Excelenţă din judeţul Timiş va avea sediul în cadrul Liceului Teoretic „Grigore Moisil” din municipiul Timişoara. Organigramele centrelor urmează a fi aprobate de către inspectoratele şcolare judeţene, iar posturile aferente centrelor vor fi finanţate din bugetele consiliilor locale. Centrele se pot finanţa şi din venituri proprii ale consiliilor locale, dar şi din sponsorizări şi donaţii.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*