Ultimele stiri

Ministerul Fondurilor Europene: Comisia Europeană a validat Acordul de Parteneriat 2014 – 2020 cu România

Comisia Europeană a validat Acordul de Parteneriat 2014 – 2020 cu România, documentul care prezintă modul în care vor fi folosite fondurile europene structurale şi de investiţii în viitoarea perioadă de programare, potrivit unui comunicat al Ministerului Fondurilor Europene.

„România are deja Acordul de Parteneriat 2014 -2020 validat de cei patru comisari, decizia Comisiei Europene de adoptare a acestui document urmând a fi publicată în zilele următoare”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, subliniind că această validare dovedeşte faptul că documentul trimis de România răspunde exigenţelor Comisiei, informează Mediafax.

Acesta consideră că procesul de validare a Acordului de Parteneriat ar fi putut fi „mult mai facil dacă unii dintre români, în special cei care fac parte din PDL şi PNL, dar şi alţii, nu ar fi luptat împotriva intereselor naţionale, împotriva românilor, exact aşa cum au făcut şi în perioada 2009 – 2011, perioada cea mai neagră din istoria absorbţiei fondurilor europene”.

Pe 7 iulie, Ministerul Fondurilor Europene a trimis oficial propunerea actualizată de Acord de Parteneriat 2014-2020 Comisiei Europene, după ce documentul fusese transmis în mod formal pe 31 martie.

Comisia Europeană a criticat prima versiune a Acordului de Parteneriat, pe care l-a catalogat drept „incoerent şi fără priorităţi clare” și a trimis Guvernului român mai multe observaţii la Acordul de Parteneriat.

În perioada de programare 2014 – 2020, România beneficiază de fonduri europene în valoare de aproximativ 43 miliarde de euro, din care peste 22 miliarde de euro sunt alocate pentru politica de coeziune, informează aceeași sursă.

1 Commentariu pe Ministerul Fondurilor Europene: Comisia Europeană a validat Acordul de Parteneriat 2014 – 2020 cu România

 1. Buna ziua!
  Daca tot spuneti ca a fost semnat tratatul pentru fondurile europene 2014-2020, cum se por accesa aceste fonduri???
  Personal internetul este plin de excroci si nu stii unde sa te duci.
  vreau sa fac o livada 30ha cu nuci, 30 padure cu paulownia, am plantat in primavara 2014 5 ha cu mar intensiv golden (16 000 meri pe o suprafata de 5ha)
  Nu stie lumea unde sa se duca
  mai bine despre asta faceti un reportaj este mult mai de domeniul realitatii nu ceva fictiv

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*