Ultimele stiri

Ministerul Mediului va plăti un nou studiu pentru proiectul Roșia Montană

Rosia Montana

Ministerul Mediului va plăti în acest an un nou studiu geomorfologic pentru proiectul Roşia Montană. Anunţul a fost făcut de şeful instituţiei, Attila Korodi. Studiul vizează zona iazului de decantare și va fi realizat de specialişti de la Institutul Geologic.

„În momentul în care această companie are probleme ca titular al proiectului în justiţie, pentru că sunt foarte multe lucruri care nu sunt făcute bine, bine pregătite din partea lor şi pierd încontinuu şi pierd avize, înseamnă că nu este o problemă a statului român şi a celora care propun. Eu cred, din experienţa mea, că în eventualitatea unui proces statul român nu va pierde”, a spus Korodi Atilla, ministrul Mediului.

De asemenea, Atilla Korodi a menționat că studiile existente sunt superficiale şi că exista pericolul ca în cazul Roşia Montană să fi fost luată de o decizie greşită. Costurile studiului nu au fost încă stabilite, dar se știe că acestea vor fi făcute pe o perioadă de patru luni.

Canadienii de la Gabriel Resources nu au oferit o reacţie, până la această oră. Anul trecut, ei au ameninţat că ar putea da în judecată statul român, dacă nu li se va permite să înceapă exploatarea la Roşia Montană. Aceştia încearcă de 15 ani să deschidă mina de aur din zonă.

1 Commentariu pe Ministerul Mediului va plăti un nou studiu pentru proiectul Roșia Montană

  1. daca avem bani pentru acest studiu, sper ca are pregatiti Korodi bani si pentru eventualele despagubiri ca tot ce face este sa amane si mai mult o decizie in cazul acestui proiect, pana acum putea sa ia o decizie

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*