Ultimele stiri

Ministerul Sănătății a deblocat programul de îngrijire al pacienților care se zbat între viață și moarte. Câți bani au ajuns la Spitalul Județean Timișoara

sectia ati

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a adus o veste excepțională pentru familiile pacienților care se zbat între viață și moarte la secția de Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Județean Timișoara, dar și la alte 78 de spitale din întreaga țară. În această lună, a fost deblocată suma de 157,8 milioane de lei pentru monitorizarea, tratamentul și îngrijirea pacienților critici din secțiile ATI.

Timp de mai bine de trei luni, ministerul a uitat să mai aloce acești bani pentru implementarea programului de îngrijire al cazurilor critice, astfel că în unele spitale, familiile bolnavilor au fost nevoite să cumpere din propriul buzunar medicamentele și materialele sanitare atât de necesare pentru menținerea în viață a persoanelor dragi.

Din cei aproape 160 de milioane de lei pe care Ministerul Sănătății i-a alocat, 5,6 milioane au ajuns la secția ATI a Spitalului Județean Timișoara. Din fericire, în orașul de pe Bega, familiile pacienților aflați în stare critică nu au fost nevoite să cumpere medicamente și materiale sanitare în primele luni ale acestui an, și asta pentru că conducerea Spitalului Județean Timișoara a mai rămas cu bani de anul trecut.

În ultimele patru luni ale lui 2013, Spitalul Județean Timișoara a primit pentru tratarea cazurilor grave în jur de 1,5 milioane de euro. Programul de finanțare  al îngrijirii acestor pacienți a fost inițiat de medicul Dorel Săndesc, șeful secției ATI din Spitalul Județean Timișoara, care în prezent este secretar de stat în Ministerul Sănătății, în locul lui Raed Arafat.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*