Ultimele stiri

Ministerul Sănătății alocă fonduri pentru achiziționarea de echipamente medicale pentru Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara

institutul de boli cardiovasculare timisoara

Ministerul Sănătăţii lansează în premieră un program destinat profilaxiei morţii subite cardiace de cauză aritmică, pentru care a alocat aproape cinci milioane de lei, pentru ca şapte spitale să primească dispozitive şi materiale sanitare necesare tratamentului urgenţelor majore cardiovasculare, printre care și Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara.

Acest program beneficiază de finanţarea necesară pentru achiziţia de defibrilatoare, sonde de defibrilare, materiale pentru sutură chirurgicală, electrozi pentru defibrilare externă aderenţi (patch-uri de unică folosinţă), materiale sanitare şi dispozitive necesare implantării defibrilatoarelor. De asemenea, prin acest program se realizează urmărirea şi reglajul adecvat al dispozitivelor implantate.

Cu acest nou program, Ministerul Sănătăţii continuă acţiunile prioritare pentru asigurarea tratamentului marilor urgenţe în bolile cardovasculare, lansat în august 2010, în prima etapă fiind vizat programul de tratament invaziv al infarctului miocardic acut.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*