Ultimele stiri

Ministerul Sănătăţii vrea să aloce peste 110 milioane de euro pentru realizarea unui institut oncologic, la Timişoara. În cât timp va fi realizat

institut oncologic

Aproximativ 115 milioane de euro – atât estimează Ministerul Sănătăţii că va costa institutul oncologic regional pe care vrea să-l realizeze la Timişoara. Potrivit reprezentanţilor ministerului, lucrările la institut vor fi finalizate în trei ani, dar nu se ştie încă momentul în care vor începe.

Recent, premierul Victor Ponta a semnat o hotărâre de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Institutul Regional de Oncologie Timişoara”. Astfel, aflăm că institutul oncologic va avea 476 de paturi şi va fi construit pe Calea Torontalului, pe locul clădirii care a fost proiectată iniţial ca spital municipal.

Institutul va fi compus din două volume, unul principal şi unul secundar, care va găzdui şi o zonă de radioterapie. „Conceptul prezentat pune în evidenţă realizarea unei construcţii prietenoase atât faţă de pacienţi, copii şi adulţi, cât şi faţă de mediu. Au fost prevăzute spaţii interioare destinate activităţii de sănătate publică, directe şi complementare, şi spaţii interioare şi exterioare de relaxare şi socializare, în scopul atenuării impactului psihologic suferit de pacienţii bolnavi de cancer”, transmite Ministerul Sănătăţii.

Judetul Timiş este unul dintre judeţele cu cea mai mare rată a afectiunilor oncologice din Romania (sunt peste 15.000 persoane cu cancer în evidenţă), Timişoara fiind însă mult în urma altor centre universitare din punct de vedere al tratamentului în cancer, în Bucureşti Cluj şi Iaşi existând institute de oncologie cu peste 400 paturi/unitate, cu dotari şi fonduri mult superioare celor alocate pentru Timişoara.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*