Ultimele stiri

Ministrul de externe ucrainean cere NATO și UE sprijin militar

Ministrul de externe ucrainean Pavlo Klimkin a cerut NATO și Uniunii Europene sprijin militar pentru trupele ucrainene ce luptă contra separatiștilor proruși și a declarat că alianța militară occidentală trebuie să vină cu o nouă strategie față de Kiev, relatează Reuters.

Conflictul de patru luni din estul Ucrainei a ajuns în fază critică și un lider separatist a anunțat sâmbătă că rebelii din Ucraina au primit noi echipamente militare și trupe instruite în Rusia, și că vor lansa o mare contraofensivă împotriva forțelor guvernamentale, informează Agerpres.

Klimkin a declarat pentru postul de radio german Deutschlandfunk că UE și NATO trebuie să ia în considerare ceea ce ar putea și ar face dacă regulile se încalcă, adăugând că acesta a fost cazul când Moscova a anexat peninsula ucraineană Crimeea în martie și este de asemenea valabil acum pentru acțiunile Rusiei la Donețk și Lugansk.

Întrebat dacă el cere UE și NATO ajutor militar, Klimkin a spus: „Da, desigur. Avem nevoie de ajutor militar pentru că dacă avem un astfel de ajutor, ar fi mai ușor pentru trupele noastre să acționeze pe teren”.

Potrivit aceleași surse, el a menționat că Ucraina se confruntă cu o situație economică și financiară dificilă încât are nevoie de ajutor chiar acum, pe care l-ar rambursa ulterior.  El a mai afirmat că NATO trebuie să adopte o nouă strategie față de Ucraina.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*