Ultimele stiri

Ministrul Educaţiei s-a lămurit: liceenii de la Făget au fost ajutaţi de profesori să copieze la BAC. Câţi elevi vor fi eliminaţi din examen

bacalaureat

63 de elevi care au dat Bacalaureat-ul la Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Făget vor fi eliminaţi din examen. Asta după ce reprezentanţii Ministerului Educaţiei au ajuns la concluzia că examenul a fost fraudat la şcoala din Timiş, după ce s-au uitat pe înregistrările video din sălile în care au fost susţinute probele.

„Regret că trebuie să vă aduc la cunoştinţă faptul că nu numai în cazul Colegiului Unirea Ştei s-au depistat nereguli pe parcursul derulării examenului de bacalaureat. Se află o analiză la Liceul Traian Vuia din Făget unde până în momentul de faţă avem propunerea de eliminare a unui număr de 63 de elevi. Din cele 13 săli de examen, în 10 săli s-a constatat că nu s-a respectat întocmai procedura. În una din cele 10 săli am constatat cu regret implicarea cadrelor didactice, care nu numai au permis elevilor să copieze, dar i-au şi sprijinit în acest demers. La Făget Timiş se derulează şi o anchetă a procuraturii. La nivelul cadrelor didactice măsurile sunt cele mai drastice, permise de Legea Educaţiei. Mai este o situaţie în care cercetările sunt în derulare. În judeţul Neamţ, la Colegiul Vasile Conta, s-ar putea să avem circa 20 de cazuri”, a declarat, astăzi, ministrul Sorin Cîmpeanu.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*