Ultimele stiri

Ministrul Fondurilor Europene vrea să vină în ajutorul absolvenţilor de liceu şi de facultate. Ce vrea să facă pentru persoanele nevoiaşe

Eugen Teodorovici

Ministrul Fondurilor Europene a fost prezent, astăzi, la Timişoara, unde a participat la mai multe dezbateri. Eugen Teodorovici a vorbit despre iniţiativele ministerului pe care îl conduce şi despre modul în care se încearcă o „combinare a mediului privat cu ceea ce înseamnă social”. Astfel, ministrul a prezentat mai multe iniţiative prin care se încearcă ajutarea persoanelor defavorizate.

„Rolul nostru este să ajutăm celelalte ministere pentru a găsi cele mai bune căi de a finanţa ceea ce România are nevoie să finanţeze pentru a vedea, cu adevărat o creştere în economie, desigur pe partea socială. Una dintre ideile bune care ar putea să fie aplicată ar fi aceea de a combina mediul privat cu ceea ce înseamnă parte socială, acele grupuri de persoane defavorizate şi care pot fi implicate într-un mod cât mai activ în mediul privat. Să vă dau un exemplu, una dintre aceste categorii ar fi cea legată de studenţi şi liceeni. S-a spus că vom finanţa, cred că vom oficia vineri, dacă nu cel târziu luni, aceste proiecte pentru firmele care vor angaja absolvenţii anului 2014, din licee şi facultăţi, care vor primi 900 de lei net cei de la liceu şi 1300 cei de la facultate, şi pentru care firmele respective vor primi tot ceea ce înseamnă cost din partea statului pentru aceste noi locuri de muncă create”, a spus Eugen Teodorovici.

O altă măsură pe care vrea să o adopte ministrul se referă la modul în care se distribuie alimente persoanelor defavorizate.

„Ştim foarte bine că erau imagini de neconceput, acolo unde oamenii bătrâni sau cei care primau aceste ajutoare, efectiv se luptau pentru a le obţine, care trebuie să dispară din România. Vrem să schimbăm radical sistemul. Nu va mai cumpăra statul acele produse, pentru a nu se risca fel de fel de licitaţii trucate sau produse expirate şi după aceea distribuite. Vom avea un sistem care se va baza pe bonuri valorice care să fie distribuite acelor persoane, care vor fi stabilite de Ministerul Muncii şi care să primească acele bonuri pentru a-şi cumpăra bunurile de bază. Mă gândeam să aducem şi un element de noutate şi anume un fel de servicii medicale. Adică, aceşti posesori de fonduri să poată dispune fie de un consult medical, fie de alt tip de servicii, medicamente, sau alte servicii pe care le permite regulamentul”, a mai declarat acesta.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*