Ultimele stiri

Ministrul Sănătății: Medicii care vor lucra în comunităţi izolate vor primi sporuri între 100 şi 200 la sută

nicolae banicioiu

Ministerul Sănătății vine în sprijinul medicilor de familie, dar și al celor din ambulatoriul de specialitate care lucrează în comunități izolate de la sate. Astfel, Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătății, a anunțat că aceștia vor primi sporuri cuprinse între 100 și 200 %, totul cu scopul de a atrage doctori în zonele respective.

„Intenţia noastră este să atragem cât mai mulţi medici către acele comunităţi deficitare, izolate, şi mă refer mai ales la mediul rural. În acest sens, avem un ordin de ministru prin care dăm dreptul autorităţilor locale să stimuleze perfomanţa din spitalele proprii. De asemenea, pentru medicii care lucrează în zone izolate, defavorizate, la sate, vrem să le acordăm sporuri de 100 la sută, chiar şi 200 la sută, pentru a-i aduce în respective zone şi, mai ales, pentru a-i menţine”, a afirmat, ieri, Nicolae Bănicioiu, la evenimentul de lansare a Raportului pentru Sănătate, organizat de Alianţa Pentru Sănătate din România.

Aceste sporuri ar putea fi acordate de la 1 aprilie, iar propunerea a venit chiar de la autoritățile locale din astfel de zone. Ministrul Sănătății a dat și exemplul unei comunități din Timiș, în care era nevoie de un oftalmolog. „Autorităţile locale au amenajat câteva apartamente. Unul l-au oferit oftalmologului, iar acesta a acceptat să lucreze acolo. La fel şi cu un cardiolog”, a spus ministrul.

1 Commentariu pe Ministrul Sănătății: Medicii care vor lucra în comunităţi izolate vor primi sporuri între 100 şi 200 la sută

  1. In sfirsit cineva isi aduce aminte de conditiile deosebit de grele in care medicii isi desfasoara sctivitatea in mediul rural. De pe vremea lui Ceausescu medicilor care lucrau in aceste conditii li se acordau sporuri semnificative.Grila de scor a fost modificata pentru a micsora aceste sporuri.Este foarte important ca oamenii din comunitati mici sa aiba medic.Acesta implica insa stimularea acestor medici.Ar trebui acordat puncaj si pentru naveta medicului in functie de kilometrii parcursi,de medicii cu domicliu in comuna ,de suprafata comunei deservite,de virsta pacientilor,de nivelul de instruire.Cu cit venitul medicilor de la tara va creste cu atit vor fi atrasi mai mult.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*