Ultimele stiri

Ministrul Sănătății, nemulțumit de managerii de spitale indiferenți: “Mințiți ca să primiți mai mulți bani”

Indiferență totală din partea directorilor de spitale din toată țara, care trebuiau să trimită până ieri un plan de reorganizare al unităților pe care le conduc, astfel încât să fie cât mai eficiente. Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, le-a atras atenția, astăzi, în cadrul unei videoconferințe, că în cazul în care nu le va păsa de soarta spitalelor, s-ar putea chiar să fie demiși.

“Nu vreți să vă implicați în nimic, chiar nu vă interesează de unitățile pe care le conduceți? În cazul în care veți face solicitări neconforme cu realitatea, veți fi sancționați, nu ne putem juca cu banul public. Sunt foarte supărat pe dumneavoastră, n-am crezut și mi-e greu să cred că există atât de multă indiferență. Nu știu dacă mai meritați să ocupați posturile, ar trebui să plecați ca să ne atingem obiectivele pe care le avem”, a explicat Eugen Nicolăescu.

Ministrul Sănătății i-a atenționat pe directorii de spitale că nu vor primi un pat în plus dacă nu vor trimite un plan de reorganizare cât mai precis. Mai mult, Eugen Nicolăescu i-a acuzat pe mai mulți manageri ai unor spitale municipale sau județene din Suceava, Caracal, Blaj sau Zalău că fură. “Mințiți ca să primiți mai mulți bani. Avem mai multe planuri de reorganizare trimise, dar toate sunt proaste. Știți ce faceți, domnilor? Furați! Dar o să vă dau pe mâna Poliției”, a amenințat ministrul. Următorul termen până la care trebuie retrimise planurile de reorganizare este 20 februarie.

Directorul Spitalului Municipal și cel al Spitalului Județean Timișoara au transmis planurile de reorganizare până la termenul limită, însă acestea au fost întocmite prost, așa cum a precizat ministrul.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*