Ultimele stiri

Minor reţinut pentru tâlhărie

furrt

Poliţiştii Secţiei 3 Timişoara au depistat un tânăr de 16 ani la scurt timp după ce ar fi comis o tâlhărie pe raza municipiului. În cauză a fost întocmit dosar penal, bănuitul fiind reţinut pentru 24 de ore şi introdus în Arestul I.P.J. Timiş.

La data de 07 iunie a.c., în jurul orei 14.00, poliţiştii Secţiei 3 Timişoara au fost sesizaţi de către un bărbat despre faptul că fiica sa minoră a fost deposedată, prin violenţă, de telefonul mobil de către o persoană necunoscută.

La scurt timp, în urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au depistat un tânăr de 16 ani, din municipiul Timişoara, bănuit de comiterea faptei.

Cercetările au fost preluate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Timişoara, care au întocmit pe numele tânărului dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie, acesta a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în Arestul I.P.J. Timiş.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, bunul fiind predat păgubitei.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celui în cauză.

Pentru prevenirea tâlhăriilor, poliţiştii recomandă:

Alegeţi cu grijă traseul pe care vă deplasaţi, noaptea evitaţi parcurile, străzile pustii, terenurile virane;

La intrarea în imobil fiţi foarte atenţi dacă în hol sau în zonele întunecate se află persoane străine cu un comportament suspect;

Nu acceptaţi cunoştinţe întâmplătoare şi nu vă deplasaţi cu maşini de ocazie;

Pentru a nu atrage atenţia agresorilor, nu vă împovăraţi cu genţi, poşete sau sacoşe prea mari;

Dacă un prieten vă conduce acasă, rugaţi-l să aştepe până intraţi în locuinţă în deplină siguranţă;

Dacă constataţi că sunteţi urmărit, traversaţi strada, faceţi apel la trecători şi sunaţi de urgenţă la “112”;

În caz de agresiune, strigaţi, alertaţi persoanele din jur. Strigătul unei persoane care cere ajutor poate descuraja agresorii;

Nu opuneţi rezistenţă dacă agresorul v-a vizat doar geanta sau portmoneul. Viaţa este mult mai preţioasă decât bunurile dumneavoastră. Încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale agresorului: înălţime, culoarea părului, îmbrăcămintea etc.;

În cazul victimizării, înştiinţaţi instituţiile bancare şi firmele de telefonie mobilă dacă vi s-a luat cardul de credit sau telefonul mobil; înştiinţaţi instituţiile guvernamentale pentru documentele sustrase.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*