Ultimele stiri

Minori cercetaţi pentru furt din societate comercială

Doi minori sunt cercetaţi de poliţişti după ce au fost depistaţi în timp ce sustrăgeau bunuri dintr-o societate comercială. Pentru a preveni comiterea acestor genuri de furturi, poliţiştii timişeni transmit câteva recomandări.

La data de 21 iulie a.c., în jurul orei 11.30, poliţiştii Secţiei 4 Timişoara au fost sesizaţi despre faptul că doi tineri în vârstă de 13 şi 17 ani au fost depistaţi de agenţii de pază ai unui supermarket situat pe raza municipiului Timişoara, în timp ce sustrăgeau bunuri.

Deplasându-se la faţa locului, poliţiştii au constatat că bănuiţii au fost reţinuţi după ce au trecut de casa de marcat având asupra lor mai multe produse (aparate de ras electrice) neachitate.

Prejudiciul în valoare de aproape 900 de lei a fost recuperat în totalitate, bunurile fiind restituite reprezentanţilor societăţii comerciale.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor doi minori.

Pentru prevenirea furturilor din societăţi comerciale, poliţiştii recomandă:

Montarea de sisteme de pază şi alarmare este esenţială. În limita posibilităţilor, asiguraţi pază şi pe timp de noapte în magazine sau apelaţi la serviciile firmelor de profil!

Instruiţi-vă personalul! Angajaţii trebuie să cunoască regulile de bază ale meseriei de comerciant – modul de păstrare a valorilor monetare, vigilenţă în relaţiile cu publicul etc..

Aranjaţi vitrinele cu bunuri fără valoare (ex: carcase goale de casete audio-video, CD etc.), echipament electronic cu componente scoase!

Dacă vă prezentaţi produsele în vitrine (tejghele) din sticlă, acestea trebuie să fie fixate astfel încât să nu poată fi deplasate, scoase sau împinse. De asemenea, încuietorile să fie de bună calitate şi accesul la chei să fie controlat.

Obiectele de mare valoare pot fi protejate şi prin scoaterea acestora pe timpul nopţii din vitrine şi păstrarea lor într-un seif sau în alt loc bine asigurat.

Casele de bani de bună calitate pot proteja banii lichizi şi obiectele de mare valoare pe timpul nopţii, dar trebuie amplasate cât mai discret posibil, accesul la ele să fie cât mai greoi.

Depuneţi  zilnic, la instituţiile financiare, la încheierea programului, sumele acumulate, dar schimbaţi-vă permanent traseul pe care îl parcurgeţi spre bancă şi ora de părăsire a magazinului!

Camerele de luat vederi cu circuit închis pot fi de mare ajutor la detectarea şi identificarea infractorilor.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*