Ultimele stiri

Minorităţile etnice, sărbătorite la Timişoara, în cadrul a două festivaluri. Cum vor putea gusta participanţii din preparate tradiţionale

festivalul etniilor

Sărbătoare mare în acest sfârşit de săptămână, la Timişoara. Municipalitatea vrea să sărbătorească minorităţile etnice în perioada 10 – 11 octombrie, în Parcul Rozelor. Prin urmare, a pregătit două festivaluri aflate la cea de-a doua ediţie, şi anume Festivalul Folcloric al Minorităţilor Etnice din Timişoara şi Festivalul Gastronomic.

Astfel, timişorenii vor avea parte, pe lângă programul artistic prezentat, posibilitatea de a gusta din preparatele tradiţionale ale etniilor, de a savura produse specifice din zona Banatului şi de a participa la atelierele meşteşugăreşti organizate de Consiliul Consultativ al Minorităţilor Naţionale, organism constituit la nivel local.

Prin acest festival, municipalitatea îşi propune să păstreze şi să promoveze autenticitatea folclorului şi a tradiţiilor minorităţilor etnice din Timişoara şi să dea un imbold organizării de ansambluri folclorice, etniilor care la ora actuală nu le au.

În Timişoara locuiesc români, germani, maghiari, sârbi, cehi, evrei şi alte naţionalităţi. Amestecul etnic al comunităţilor a făcut ca Timişoara să fie singurul oraș din România în care funcţionează trei teatre de stat în trei limbi naţionale: Teatrul Naţional Timişoara, Teatrul German de Stat, Teatrul Maghiar de Stat “Csiky Gergely”. Tot în oraşul de pe Bega se regăsește cel mai mare Corp Consular din România şi există învăţământ preuniversitar în numeroase limbi străine: germană, maghiară, sârbă, engleză, franceză, italiană, există centre culturale ale Franţei şi Germaniei.

Programul complet al celor două festivaluri care au loc în Parcul Rozelor este disponibil AICI!
 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*