Ultimele stiri

Minunile din Banat, promovate în noul videoclip al trupei Voltaj VIDEO

voltaj

Videoclipul noului single al trupei Voltaj, intitulat „Din toată inima” şi lansat recent, include imagini cu locuri spectaculoase din România şi secvenţe dintr-un documentar de promovare a ţării prin sporturi extreme şi acrobaţie, „Transylvania Dragon”, realizat de regizorul Sabin Dorohoi.

Parteneriatul dintre trupa Voltaj şi producătorul documentarului este mai vechi. Videoclipul piesei „De la Capăt”, care a reprezentat România la Eurovision 2015, a fost realizat cu secvenţe din scurtmetrajul „Calea Dunării”, semnat de Sabin Dorohoi, producătorul care a făcut şi „Transylvania Dragon”.

„Într-un fel, cele două filme pe care le-am lansat recent şi pe care băieţii de la Voltaj le-au preluat ulterior ca imagine a celor două piese se completează şi au un numitor comun foarte sensibil: România! Dacă primul tratează o reală problemă socială şi economică, cel de-al doilea înfăţişează locuri şi oameni extraordinari din ţară, într-o notă optimistă. Poate că soluţiile nu sunt în exterior, ci în interior. Sper ca «Transylvania Dragon» şi clipul piesei «Din toată inima» să inspire cât mai mulţi români!”, a declarat Sabin Dorohoi, regizorul celor două filme.

Documentarul „Transylvania Dragon” este un proiect original realizat pe bază de voluntariat pentru promovarea ţării prin sport şi spectacol. Este iniţiativa unor tineri profesionişti care au lucrat un an ca voluntari pentru acest demers. De aceea, deocamdată, documentarul este disponibil online numai ca „video on demand”. Preţul vizionării este de 8 lei (2 dolari), iar suma care se va strânge va fi donată voluntarilor care au muncit pentru aces proiect.

Documentarul „Transylvania Dragon” spune povestea lui Flaviu Cernescu, un inginer IT, care a renunţat la slujbă pentru a se dedica sportului şi acrobaţiei. De zece ani merge pe monociclu şi sfidează gravitaţia pe o chingă de numai doi centimetri, numită slackline. Este supranumit „Balaurul”. În 1638, un acrobat a mers pe sfoară la înălţime în mai multe oraşe din Transilvania. După 377 de ani, Flaviu a decis să plece pe urmele lui, scrie Mediafax.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*