Ultimele stiri

Mitropolitul Banatului, IPS Nicolae Corneanu, s-a stins din viață. Eugen Dogariu transmite condoleanțe

nicolae corneanu

Mitropolitul Banatului, IPS Nicolae Corneanu, s-a stins din viață, duminică seara, la ora 23.10, la vârsta de 90 de ani. Trupul neînsuflețit al mitropolitului va fi depus la Catedrala Mitropolitană din Timișoara.

Eugen Dogariu, prefectul județului, a ținut să transmită un mesaj de condoleanțe.

„Am aflat cu adânc regret vestea trecerii la cele veșnice a Înalt Prea Sfinției Sale Părintele Dr. Nicolae Corneanu, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolit al Banatului.

În aceste momente de tristețe pentru credincioși și pentru Biserica Ortodoxă Română, doresc să îmi exprim respectul și profunda prețuire față de devotamentul cu care Înalt Prea Sfinția Sa a slujit deopotrivă Biserica și cultura română, aducând laolaltă vocația teologică și formația sa remarcabilă de cărturar.

Păstor spiritual al comunității religioase din Banat, Înalt Prea Sfinția Sa a militat neîntrerupt pentru a păstra neatinsă flacăra credinței, aflată la baza edificiului societății noastre multietnice. Ani îndelungați s-a dedicat cultivării relațiilor ecumenice, printre-o prodigioasă activitate arhierească și printr-o prestigioasă operă culturală. A promovat iubirea și toleranța între oameni, cultivând astfel de relații interumane încât, înlăturând discriminările de orice fel, a reușit să clădească o conviețuire armonioasă între reprezentanții tuturor cultelor și confesiunilor religioase din Banat.

Înalt Prea Sfinția Sa va rămâne în sufletele credincioșilor ca un izvor de alinare, de înțelepciune și lumină. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, transmite Eugen Dogariu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*