Ultimele stiri

Mitropolitul Banatului ne cere să încercăm să-i înţelegem pe refugiaţi. Ce vrea să facă pentru imigranţi

mitropolitul banatului

Eveniment inedit, astăzi, la Timişoara! La sediul Mitropoliei Banatului a avut loc conferinţa europeană „Bisericile Creştine din România răspunzând fenomenului migraţiei”. Evenimentul a marcat punctul de pornire pentru o serie de evenimente menite să conducă, pe de-o parte, la promovarea schimburilor de bună practică în ceea ce priveşte abordarea fenomenului migraţiei în rândul lucrătorilor Bisericilor din Europa şi din România, iar pe de altă parte la organizarea unei campanii naţionale de informare a populatiei referitoare la situatia migranților din Romania, sub sloganul „Am fost străin si m-ati primit!”.

La conferinţă a participat şi mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, care a atras atenţia asupra faptului că ar trebui să-i înţelegem pe refugiaţi, care nu pleacă din ţările lor pentru că aşa vor. De asemenea, IPS Ioan Selejan spune că a aflat că una dintre cele mai mari nevoi ale refugiaţilor sunt laptele praf pentru mămici şi copii. Tocmai de aceea, are de gând să organizeze o acţiune de strângere de alimente şi haine.

“Majoritatea imigranţilor sunt tineri, care şi-au lăsat părinţii înlăcrimaţi în ţările lor. Suntem la limitele dintre dramă şi tragedie. Ar trebui să facem tot ce este posibil ca Mării Mediterane să nu cumva să i se spună sicriul dintre Africa şi Europa. Ar trebui să ne punem în situaţia acestor refugiaţi şi cred că atunci îi vom judeca altfel”, este de părere mitropolitul Banatului.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*